放工去揾朋友食野,话带我去食得特色一点,就跟了佢去黎呢间好有气派嘅英式广东菜。原来老板娘系英国住左好多年,家人用当地食材整了好多年英国菜,而家佢就系香港开店,将英国特色广东菜带到香港。一进门已觉得凤凰设计好有气派,满满中国风。当日都几多外国人食饭、倾计、chill住饮野!🍤 虾多士配甜辣酱 $160- 超耹贵地每块都用上原只鲜虾,上面洒满芝麻,面包皮薄香脆,难得地脆口唔油腻,每一啖都好滋味!😋😋🐤香酥鸭跟薄饼$200- 店员话呢款系每个英国人都会点嘅菜式,的确同一般食到嘅「片皮鸭」唔同,皮整到好酥脆crunchy几特别。片片鸭肉系手撕,咸度刚刚好,配搭埋好fresh嘅青瓜同浓香喼汁,啖啖滋味。🌟 星洲炒米$160- 几重咖哩味得来唔会好辣,炒得干身唔油腻,米粉米粉软淋香口,配上芽菜、青椒丝同炒到好香嘅蛋,口感好好除左食物之外,呢到嘅cocktail亦都值得一饮~~🍸 Espresso Martini $95- 系超特别嘅一款cocktail,espresso几浓香,再加上好醇嘅vodka,唔会太刺激,好易入口😋,仲渗出甜甜地嘅焦糖香草味,每一口都好享受。🍸 Calamansi Gin

虾多士配甜辣酱

🍤 虾多士配甜辣酱 $160

🐤香酥鸭跟薄饼$200

🌟 星洲炒米$160

除左食物之外,呢到嘅cocktail亦都值得一饮~~
Espresso Martini

🍸 Espresso Martini $95
Calamansi Gin Sour

🍸 Calamansi Gin Sour $95
- 系好refreshing嘅GIN,满满青柠+柠檬香,好易入口,配埋肉类一齐食好match。

值得一提嘅系,呢到店员服务都好好,会好细心照顾好每枱需要,系个慢慢食,chill下嘅好地方。
虾多士配甜辣酱
Espresso Martini