2019-03-08
茶餐厅系香港饮食文化之一,想食公仔面时就会想嚟,今日就系咁!蒸饭套餐同点心都有,不过9成人都叫常餐咁。西多士 $20肥左,呃唔到人。之后会食菜中和嫁啦。牛油在上、花生酱炸西多在中同埋满满炼奶系底,店员仲话炼奶可以再添。牛油混合动力令西多士炼奶更甜,外皮一阵油脆内层有d似咬棉花糖硬少少咁。鱼汤灼菜 $20如果叫汤面或者饭就可以优惠价$16叫到,份量多,抵!灼既本身无味咁,但用左汤面既鱼汤就好食好多,最紧要比炒健康点又保持到青绿。常餐 $46 沙嗲牛肉通粉通粉胀大d就好啦,牛肉都算多又软林,常餐必须要有叫既!第二个都系常餐 鲜茄叉烧公仔面叉烧多瘦带肥,虽然落左鲜茄汤,但都有甜味嫁!鲜茄汤好结有蕃茄肉,饮哂都无好口渴!香肠炒蛋香肠唔咸,以为系厨师肠有回归市面添。炒蛋蛋黄味比连重同有牛奶既滑顺。餐肉太阳蛋,都可以系全熟蛋加d系包加d系面,蛋香满满。橙黄色蛋,整得劲靓!加落包食正过炒蛋嫁。蛋白完全无黑,劲健康!下次要双蛋,强烈推荐!即烘牛油多士 +$2可炼奶、花生酱、jam脆沙口,唔会烘得太过火,唔错喔,包炒风食都正!我就要牛油多士原始点喔。软白面包配多多黄色牛油,符合香软油香味。热柠水冻朱古力
蒸饭套餐同点心都有,不过9成人都叫常餐咁。
常餐 $46
通粉胀大d就好啦,牛肉都算多又软林,常餐必须要有叫既!
加d系包加d系面,蛋香满满。
即烘牛油多士 +$2可炼奶、花生酱、jam
软白面包配多多黄色牛油,符合香软油香味。
热柠水
冻朱古力 +$3
好浓味朱古力粉十足,冻系面底要整一整先冻,嘻,茶餐厅文化!