西貢海灣會燒烤大王

Beach BBQ King
服务帮衬之前都睇哂Openrice同Google review知依间野态度麻麻,所以有定哂心理准备,但去到现场又感觉Ok,唔好expect职员会好殷勤好有礼貌同热情,正常对答啦环境天气好风景好靓,有d海风时好舒服。但围栏外系公家路,靠住围栏食嘢睇风景嘅时候会有路人好近咁系你面前经过😂同埋冇海风嘅时候通风情况麻麻哋,虽然我哋已经加咗$400(2个炉)坐海边位,但隔4-5张枱嘅客人有段时间系度烟熏嘢食,我哋隔咁远都俾啲烟攻到标哂眼水,几个屋企人去揾水洗眼,几个去厕所(有冷气),几个行到出烧烤场外唞气。我哋同职员反映,佢哋话烧嘢食系咁㗎啦,然后见到果枱人带哂公仔面煲同胶盒装烧好嘅野食,我哋谂可能系熟客或者自己友,所以职员都冇温馨提示佢哋影响到其他人啦食物始终系任食都唔会expect质素好好,大部分肉类都腌得偏咸,以假日价$338一位全日任食黎讲,食物种类数量可以接受。但牛扒猪扒猪颈肉等等全部都一大块,记得自己带铰剪或者刀方便进食,现场只有提供环保木刀😂饮品任饮有汽水橙汁苹果汁同水,全部喺汽水机揿出嚟,够哂冻,另有罐装樽装饮品同酒精饮品可以加钱买,大概$10至$20,一定贵过超市但出街食嘢不嬲

食物

饮品
任饮有汽水橙汁苹果汁同水,全部喺汽水机揿出嚟,够哂冻,另有罐装樽装饮品同酒精饮品可以加钱买,大概$10至$20,一定贵过超市但出街食嘢不嬲有系酒水最赚钱所以ok啦,可以自备饮品,但系如果带酒精饮品入场就要俾”开瓶费”

总括嚟讲,几百蚊任食任饮咁多个钟,地方又干净企理有海景,算系咁啦。人多唔想准备咁多嘢都值得嚟帮衬,但系如果人少少就宁愿自己买靓食材,揾个会所烧烤场烧嘢食仲舒服。
2024-10-11
$350 (其他)