2024-07-01
如果想带啲老板上司同事食个有Omakase水准,上菜又够快嘅quick lunch,可以试下呢间嘅商务午餐。今日我地一份会席御膳, 一份丼饭三品御膳。食材非常、非常新鲜,选用嘅鱼生好岩胃口(我地最钟意拖罗、赤虾、带子)。印象最深刻二百蚊business lunch 除咗厨师发办嘅刺身同寿司,仲有 🔥 高质炉端烧(火喉掌握好真系好好味),真系一石二鸟!双重满足!//旬彩会席御膳前菜:带子刺身沙律,蜜糖芥末醋汁刺身三点:拖罗、帆立贝、赤虾;伴三文鱼籽、鸡冠草沙律寿司三贯:金目鲷手握寿司、吞拿鱼蓉饭卷、角切鱼生一口饭炉端烧三品:芦笋豚肉卷、盐烧鸡软骨、日本青椒仔杂锦天妇罗:炸大虾、炸秋葵、炸甜薯主食:寿喜烧滑蛋牛肉丼甜品:雪米糍//三品御膳前菜:车厘茄沙律、面豉汤鱼生沙律:金目鲷、三文鱼、吞拿鱼、三文鱼籽、沙律菜刺身:赤虾刺身迷你海鲜丼(其实好大碗好正):松叶蟹、海胆、吞拿鱼蓉、三文鱼籽、玉子烧、紫苏叶、日本珍珠米醋饭(厨师发办会根据时令食材改变用料)
//旬彩会席御膳
前菜:带子刺身沙律,蜜糖芥末醋汁
刺身三点:拖罗、帆立贝、赤虾;伴三文鱼籽、鸡冠草沙律
寿司三贯:金目鲷手握寿司、吞拿鱼蓉饭卷、角切鱼生一口饭
炉端烧三品:芦笋豚肉卷、盐烧鸡软骨、日本青椒仔
杂锦天妇罗:炸大虾、炸秋葵、炸甜薯
主食:寿喜烧滑蛋牛肉丼
甜品:雪米糍
//三品御膳
前菜:车厘茄沙律、面豉汤
鱼生沙律:金目鲷、三文鱼、吞拿鱼、三文鱼籽、沙律菜
刺身:赤虾刺身
(厨师发办会根据时令食材改变用料)