餐厅: 麥記美食
资讯:

2014-07-26 4404 浏览
放工揾下北角有咩抵食嘅好野,openrice 见到呢间推介小笼包,热爱小笼包嘅我见价钱又好吸引就决定试下!卖野的姨姨好有礼貌,当我不清楚点鱼蛋有咩酱汁,都一一为我介绍!叫左小笼包,最少要点六只($20/6只)~煎锅贴($10/5只),不过怕食唔晒,姨姨俾我叫三只~加多串鱼蛋($6/5粒)~小笼包即叫即蒸,要等十分钟,食住其他野等⋯鱼蛋好弹牙,配少少辣汁,好味!煎锅贴细细只,材料丰富,个底脆卜卜,好正!(^_^)刚食晒佢地无耐,小笼包就出场啦!小笼包个笼一点也不少,是个大蒸笼~(≧∇≦) 入面的小笼包热辣辣,仲要有肉汁!好好味!$20有6只,味道一点也不逊于小笼包的专卖点,非常抵食!以后一定会再帮衬!小店有折枱折櫈放出面,而且开了太阳伞,落住微雨出不怕~不过我吸引左蚊一同开餐,俾蚊咬左5啖⋯惹蚊嘅人要小心哦!

2014-07-26
  • 小笼包,鱼蛋,锅贴