2023-11-15 382 浏览
有朋友生日,我地冇去酒吧饮酒,冇去高级餐厅据扒,简简单单喺楼上餐厅食返餐倾下偈都几舒服。呢度嘅装修简约,环境气氛好适合朋友聚会,我地点左几款食物:辣肉肠巴马火腿薄饼薄饼香脆够薄,食落去卜卜声。巴马火腿配合埋芝士同薄饼一齐食层次丰富,火箭菜亦够新鲜,可以中和口里嘅咸香。水牛城鸡翼每只鸡翼都挂满酱汁,酸酸辣辣咁,偏向属于微辣,连唔食辣嘅朋友都食好,而且鸡肉嫩滑,好开胃。皇牌威灵顿牛柳酥皮金黄酥脆,切开之后 (唔记得影)牛柳系粉嫩嘅,有一层厚厚嘅菇蓉,香浓好味。而且牛熟控制得很好,牛柳唔会有过多嘅肉汁留出,又唔好韧。心太软配雪糕外层脆脆的,切开之后就见到流芯。朱古力味浓郁,配埋冻冻嘅雪糕食超正。焦糖炖蛋面层嘅焦糖烧得十分香脆,闻到阵阵嘅焦糖香味。入口时侯同内层嘅嫩滑炖蛋互相融合,口感层次丰富。而且炖蛋本身唔会过甜,连埋焦糖食啱啱好。

辣肉肠巴马火腿薄饼

水牛城鸡翼