2024-01-25
平时真系好少机会黎到大埔太和呢边😂,之前去左附近地方行山,就谂住随便揾间小店试下😝,见到呢间主打东南亚菜嘅餐厅,食物卖相不错,就打算试下☺️虽然店铺空间不大,但地方明亮干净,见到好多街坊都有黎小店帮衬😍- 畅和招牌海南鸡饭(油饭) 🐔$68一场黎到,紧系要试下招牌海南鸡饭,海南鸡肉份量十足👍🏻,鸡肉肉质嫩滑😋,鸡皮爽弹,更值一赞所有鸡件已经去骨😚,方便进食,油饭带有阵阵鸡油香🐔,粒粒分明🍚,另可配上三款酱汁,带甜的黑酱油、传统黄姜油或香口蒜蓉汁,酱汁都可以升华海南鸡味道,变得更惹味🤩- 泰式炒芥兰🥬 $42泰式酱汁味道酸甜开胃,芥兰爽脆有咬口,连埋海南鸡饭一齐食,味道更惹味🤩- 黑加仑子杂果梳打🥤 $22黑加仑子杂果梳打颜色分明,有层次😊,卖相很吸引,加入了很多杂果粒粒增加口感,甜度刚好😛餐厅性价比极高,人均不需$150已经可以食到咁多野食👍🏻,等我下次都要再黎呢间小店试下先😊📍畅和号 – 太和太和大埔太和路14号翠怡花园B座地下15号舖@cheung_wo_ho
- 畅和招牌海南鸡饭(油饭) 🐔$68
- 泰式炒芥兰🥬 $42