2018-06-30
假日去朋友屋企度玩,朋友话屋企附近新开左间抵食嘅泰国餐厅,于是就带我去试吓啦餐厅门面都几靓,色彩丰富,俾人一种好舒服嘅感觉而且客人都好多,去到已经差唔多坐满哂人,好彩咁啱有一枱客人走先至有位俾到我地假日都有午餐餐牌,菜式都几吸引,而且价钱合理,我同朋友都分别叫咗两个唔同嘅餐一齐share黎食叫完嘢食冇耐先来左两杯餐饮,我哋分别叫咗泰式奶茶同埋香茅青柠特饮个杯系俘虏骨头形状,十分有趣。泰式奶茶味道浓郁,系会有少少偏甜,但系咁样先够地道。而香茅青柠特饮味道清爽,青柠味道浓郁,带有少许香茅味,夏天饮,解暑一流!!!泰皇鸡翼捞檬粉,鸡翼嘅份量都几多,而且系单骨鸡翼,非常贴心,方便客人食用,而且香茅味道浓郁,非常惹味,鸡翼外脆内软,十分好食。而檬粉软硬适中,配上鱼露,酸酸甜甜好开胃另外𠮶碟就系虾酱泰国腊肠炒饭,份量一样好多,一上枱已经闻到阵阵嘅虾酱味,虾酱味道浓郁,腊肠嘅份量都好多,味道咸香,唔错主菜餐牌都有好多唔同款式嘅嘢食,一于下次再嚟试吓
餐厅门面都几靓,色彩丰富,俾人一种好舒服嘅感觉
个杯系俘虏骨头形状,十分有趣。泰式奶茶味道浓郁,系会有少少偏甜,但系咁样先够地道。 而香茅青柠特饮味道清爽,青柠味道浓郁,带有少许香茅味,夏天饮,解暑一流!!!
主菜餐牌都有好多唔同款式嘅嘢食,一于下次再嚟试吓