2016-05-25 3434 浏览
话说今日同个旧同事食饭,对于我地呢D OL黎讲,难得可以放平日,紧系去食贵野啦。识食一定食LUNCH。因为平好多,嘻嘻!!!首先叫个前菜先啦。烧鸡凯撒沙律。好多时烧鸡都会好干、好柴,但呢个完全无,仲好滑,附带一股烧烤既味道,好味!!!其次,沙律菜好甜,沙律酱既份量恰到好处。唔会太少太干,亦唔会太多太漏。第二个前菜就系法式焗田螺。本身我唔食的,但闻到好香,都试左一粒。我只觉得林林地,无咩咬口,但我朋友就话几好食。呢个我无得比较。主菜就叫左鹅肝杂菌芝士意大利饭。其实我唔系想叫呢个,原先系想叫佢地有个意大利饭直接系好大旧芝士到整,但唔知系唔系得夜市先有,唯有叫呢个。先讲鹅肝,份量都十份大旧,煎得好香,油脂我觉得多得滞。食半旧已经觉得好肥腻。到个饭,质感都唔错,唔会太硬同太淋,但杂菌同芝士味都唔太突出,魏个人觉得唔算出色。由于对个主菜有少少失望,所以对甜品都无寄望。但世事就系咁,你愈无期望既野就带比你愈大既冲击。呢个朱古力心太软,一切开浓浓既朱古力酱好澎湃咁流出黎,一食,应该系黑朱古力,唔太甜,食到少少既苦味。加埋个暖暖既外皮同冻冻既雪糕,噢!终于满足了!!!!!!!

烧鸡凯撒沙律
法式焗田螺