2023-04-23 681 浏览
每次去到佐敦,都好想食米芝莲推介的佳佳甜品!佳佳甜品有超过40年历史🤟🏻佢地坚持用最原始和自然的食材,配合传统的手工技艺煮出中式传统甜品😀啱晒追求健康又想养生嘅我!去得食佳佳就预咗要排队😂今日大概10:30去到,排咗15分钟就入得,都算快!店舖入面挂满奖状,多得夸张!果然名不虚传🙌🏻⭐️其中一款必食嘅就系浓姜番薯糖水 $26 (+$3鸡蛋)我好钟意食姜,越辣越好🫢 如果食得辣嘅你一定会钟意呢度嘅番薯糖水,因为真系比平时食开嘅辣好多!唯一美中不足的是番薯份量唔算太多,得两旧,食得唔够喉😅 鸡蛋是额外加的,正常味道,没什么特别。⭐️ 红豆沙拼芋茸西米$26 (+$8 汤圆)少有的芋茸西米,香芋味浓郁,口感顺滑,红豆份量足够,而且够沙,亦不会过甜!而汤圆属正常发挥,不过不失,如果想饱肚啲就可以叫! 食双拼嘅好处就系可以一次食晒两个口味,有双重嘅满足感😜

⭐️其中一款必食嘅就系浓姜番薯糖水 $26
(+$3鸡蛋)

⭐️ 红豆沙拼芋茸西米$26 (+$8 汤圆)

• 浓姜番薯糖水