2016-06-19
第一次黎食,原价唔记得几钱,但用任何信用卡都有75折,折后390几1个,系一般要500几以上既酒店自助餐黎讲算系平,亦抵食有橙汁,朱古力,咖啡,热柠水,柠茶任饮海鲜有纽西兰蚝,蟹脚,面包蟹,青口,虾,小龙虾d蚝个头少少但新鲜爽甜,面包蟹唔使讲都超多膏,蟹脚亦鲜甜唔过咸,小龙虾有阵怪味鱼生都有几款,三文鱼,带子,立鱼,希灵鱼,蟹柳。 三文鱼都够肥美,带子就唔够新鲜冷盘有烟三文鱼,鹅肝酱,salami,芒果虾沙律,芝士都有5款 有 Gouda Cheese, Emmental Cheese,Camembert Cheese , Gorgonzola cheese, Blue Cheese.Gouda 较淡,我都系钟意浓味之选Gorgonzola 同Blue Cheese烟三文鱼配埋紫洋葱同水瓜柳一齐食,油润唔过咸生牛肉沙律,烧南瓜沙律唔够林亦唔够甜仲有即切意大利火腿配哈蜜瓜,我食左好多,肉质柔软唔会好咸热盘都好丰富有煎鹅肝,无睇错系有煎鹅肝,虽然薄薄地但我已好满足了仲有清蒸比目鱼,西班牙肠,西班牙蛋饼,烟三文鱼薄饼,法式焗田螺,黑松露西班牙火腿多士,西班牙乳猪,西班牙海鲜饭,炸意大利蟹肉
有橙汁,朱古力,咖啡,热柠水,柠茶任饮
海鲜有纽西兰蚝,蟹脚,面包蟹,青口,虾,小龙虾
d蚝个头少少但新鲜爽甜,面包蟹唔使讲都超多膏,蟹脚亦鲜甜唔过咸,小龙虾有阵怪味 鱼生都有几款,三文鱼,带子,立鱼,希灵鱼,蟹柳。 三文鱼都够肥美,带子就唔够新鲜
烟三文鱼配埋紫洋葱同水瓜柳一齐食,油润唔过咸 生牛肉沙律,烧南瓜沙律唔够林亦唔够甜
仲有即切意大利火腿配哈蜜瓜,我食左好多,肉质柔软唔会好咸 热盘都好丰富有煎鹅肝,无睇错系有煎鹅肝,虽然薄薄地但我已好满足了 仲有清蒸比目鱼,西班牙肠,西班牙蛋饼,烟三文鱼薄饼,法式焗田螺,黑松露西班牙火腿多士,西班牙乳猪,西班牙海鲜饭,炸意大利蟹肉肠薯波,榄油蒜片虾等...
劲多西班牙😂😂因为做紧西班牙,意大利美食
黑松露西班牙火腿多士,虽然已经林左但2种材料夹埋一齐食,好香好香口 乳猪皮已林了,麻麻地
海鲜饭好多新鲜海鲜,唔系用急冻海鲜,仲有饭焦,好味
烧牛肉,串烧,即制意粉,熟食款式有好多选择 甜品种类都几多,有葡挞,芝士挞,豆腐花,Churros 见到Churros即攞,但已经林晒唔好味了,一路都好想食外脆内软又唔油腻既 Churros,但都未食到。
芝士挞,焦糖炖蛋都ok 自制斑㦸 雪糕有Movenpick朱古力,士多啤梨,云尼拿,Haagen-Dazs有云尼拿朱古力脆皮雪条,仲有雪糕杯但唔记得有咩味
我都食左2杯Movenpick同1条H牌雪条,正 另外仲有柜不同款式既奶冻,者喱但太饱食唔落了