2013-01-12 471 浏览
好钟意好钟意食野都好钟意好钟意周围揾野食😋但就系成日懒得写食评今日终于dic起心肝同大家分享一下😎多多指教!话说同友人行街行到好攰谂住揾个地方坐下倾下计但岩岩食饱lunch 又未有胃口食dinner 于是就拣左我想试好耐既Bubbles bar无他既 之前行过经过 已经俾佢地既外卖cheese cake🍰吸引住但时间唔岩 总系无机会试到今日难得经过 就试下佢啦!😄一入到去 其实地方唔大 被安排坐系近窗位置同隔离枱都有少许距离倾计谈心是可以接受的😙原来酒店入面仲有其他座位的但因为地五点多先到酒店要预备buffee 我地只好坐出面了我地order左个二人tea-set同平常既tea一样 每人都包一杯野饮友人点了lemon tea 而我就选了Earl Grey☕上餐速度正常 食物黎到时亦没有太大惊喜 都系以三层格型式上餐最低层既系咸点:-咸牛肉麦包: 很干 点儿也不好吃👎青瓜方包卷: 牛油很多 但配合青爪中和番 味道尚可 中层有甜点:-cheese cake: 唔知呢个系咪佢地外卖个个cheese cake呢!? 不过如果系既话都唔系好出色者 我个人会比较喜欢Cheeses既cheese c
好钟意好钟意食野
都好钟意好钟意周围揾野食😋
但就系成日懒得写食评
今日终于dic起心肝同大家分享一下😎多多指教!

话说同友人行街行到好攰

最低层既系咸点:-
咸牛肉麦包: 很干 点儿也不好吃👎
青瓜方包卷: 牛油很多 但配合青爪中和番 味道尚可

中层有甜点:-
cheese cake: 唔知呢个系咪佢地外卖个个cheese cake呢!? 不过如果系既话都唔系好出色者 我个人会比较喜欢Cheeses既cheese cake啦😉
甜蛋糕: 呢一个树叶型既蛋糕 同文华酒店tea个个一样 味道都差唔多 不过我有理由相信造呢件蛋糕系唔需要技巧的😅
scone: 一般般啦 有点干有点脆 唔好太有要求去食还是可以的
cream brulee: 可能会系成个tea最好食既一味了

最高层有咸点:-

没有太多的服务 没有太美味的食物
唯一要数最大惊喜的可算是结账的一刻了
因为原来用指定信用咭会有8折优惠😄
咁食物同价钱就成正比了😌
所以如果想勉强high-tea一番 Bubbles Bar是可以考虑的😛