2021-09-22 1056 浏览
这间食店都几进取。有一次八号风经过该店都见有开门,这个情况就有好有坏啦对食客就当然系好事。但员工就可能辛苦啲啰不过这个问题都未必系我哋三言两语解决。这间台菜店在开店初期都好多故事。很多人都在网上称这间店嘅风格类似香港某一间台湾店。都系一句各有各说,不便评论。我想介绍嘅系佢哋嘅下午茶。我选择佢哋嘅原因都系因为见到下午茶推荐。这里不用加一、不用收茶钱。点选食物多少就计多少。这里有一个超抵嘅下午茶餐只限星期一至五 价钱超抵 所以我开头都唔系太相信 但都抱住一个试吓嘅心态 这三样嘢都系下午茶里嘅内容 有主食、前菜和甜点 三样都算合格 不过卤肉饭都系差啲 唔系太够汁水 饭嘅份量就够多 玉米腐皮卷就不过不失 都算合格嘅前菜有泰式辣酱配合 有点似泰菜最后嘅一个甜品 真系会令你觉得很开心那些芋圆很Q弹 有唔同口感和味道一套一人下午茶就系上图这样老实讲这个餐真系一点都唔饱肚只可以讲只可以令你唔太肚饿 不过都合格下次有机会就再试令一个餐P.S外卖都可以 唔需要加外卖盒钱
对食客就当然系好事。但员工就可能辛苦啲啰

这里有一个超抵嘅下午茶餐
卤肉饭