2019-01-13 222 浏览
今日lunch,同同事無無聊聊,喺西環搵嘢食嘅時候,就見到呢間台灣郎。感覺上之前都唔發覺有呢間台灣野,一入到間餐廳位置非常闊落,而且有好多選擇。香炸花枝丸  $28首先我哋就帶咗香炸花枝丸,花枝丸肉質非常彈牙,而且揸得一啲都唔油膩,非常之脆,亦都唔會未到過濃,好值得大家一齊試吓。台灣紅燒牛肉麵 $88跟住我哋就帶咗一個台灣紅燒牛肉麵,呢個牛肉麵份量非常多,一個人係完全食唔晒嘅,肉質非常好,個湯同牛肉麵完全融會一體,絕對係值得推介。高雄夜市阿仔煎  $88跟住我哋叫咗一個夜市呵仔煎,啲呵仔完全唔腥,煎得唔會太老,入口溫度啱啱好。72小時慢煮豬軟骨飯  58之後我哋仲叫咗一個72小時慢煮豬軟骨飯,豬軟骨非常淋,味道完全入晒個肉入邊,而且食完唔會有口渴嘅感覺。胚芽奶茶加珍珠  $20最後我哋仲叫咗杯牙珍珠奶茶,奶茶嘅味道唔會過甜,而且非常大杯,配合返之前食落嘅台灣食品,感覺完全剛剛好。最後,我非常推薦大家嚟呢間餐廳度食一食,位置方便,份量大,姐姐服務態度亦都非常之好,餐廳位置闊落,非常適合一大班人過嚟食架。

香炸花枝丸  $28

台灣紅燒牛肉麵 $88