2024-11-06 1388 浏览
最近呢间餐厅真系好出名,今次闲日晚饭时间6:15黎到,都大排长龙! 建议大家要早D黎就唔洗等咁耐。见到呢到无论系厨房定楼面都系泰国人,厨房大厨仲系是米芝莲泰菜samsen出身架,所以食物有保证! 不过呢到主打平民化价钱,相对上吸引好多! 和牛醉猫炒河睇落都好有镬气,食落的确好惹味,调味好岩我口味。除左和牛,仲有粟米芯,芥兰等等既配料,河粉口感烟烟韧韧,整体食落系辣辣地,越食越开胃,好食! 蟹肉奄烈 第一次系泰式餐厅叫呢样野,比我想像中大份好多,奄烈外皮煎到好香脆,入口唔油腻,而且还有D蛋汁,唔会太干,奄烈中间夹住好多蟹肉,非常饱满,真系啖啖满足!烧猪颈肉 咬落唔会干,每块都好厚肉,一定要点埋佢个灵魂酱汁!芒果糯米饭糯米饭食落好Q弹,浓郁既椰奶配埋微暖既饭,芒果又甜又多汁,好夹。 呢到既泰奶系好地道既味道! 连最近介冻饮既我都系到揾到好饮既热班兰香茅茶,饮落甜甜地,有阵清香既班兰味。

和牛醉猫炒河
蟹肉奄烈
烧猪颈肉
咬落唔会干,每块都好厚肉,一定要点埋佢个灵魂酱汁!

芒果糯米饭