2021-08-02
朋友住开港岛,由佢帮我地book位晚餐食温野菜,睇食评先知原来温野菜平时多人排队,要食记得要打电话book 位餐厅装修靓,充满日本风,环境卫生😆 佢用嘅碗亦都好特别,一个小碟装酱汁,一个碗里面有个架,用黎分隔汤汁😙当日见到有寿喜烧限定套餐,钟意食寿喜烧嘅我一定叫黎食寿喜烧定食 A $198🐄美国上级牛肋肉🐖鹿儿岛茶美豚梅肉🥬野菜:春菊、白萝卜、啡金菇、京葱、黄菜、红心萝卜、冬菇、葛丝🥚生鸡蛋🍚白饭或乌冬定食都算多嘢食,又唔洗散叫咁贵,上台时可请店员教你点煮寿喜烧,或者帮你煮不过佢教完我之后,我建议大家想食正宗寿喜烧,都系自己煮好啲,因为店员教爆香完京葱之后就落蔬菜同所有酱汁,并非落一至两块牛先再落少少酱汁🥲味道的确唔差,酱汁可以浓稠返少少就好喇😀 虽然并非正宗,但寿喜烧黎讲价钱算抵,牛肉同豚肉都有质素,所以自己煮应该就最好🤣🌹玫瑰花蜂蜜冷泡茶 $22🍇温野菜特饮 $24🍊邂逅:柑桔蜂蜜纯米大吟酿梳打$28
当日见到有寿喜烧限定套餐,钟意食寿喜烧嘅我一定叫黎食
寿喜烧定食 A $198
🐄美国上级牛肋肉