2021-08-16 31 浏览
今日朋友生日,话order要食日本菜😂咁咪顺佢意去左新蒲岗附近嘅一间日式餐厅,点知有意外收获😳新鲜得黎仲好实惠👍咁野食方面,我地今次点左好多野😉样样都相当CP值高,同大家逐一分享下啦😆咁我地点左个店员推介嘅海鲜丼,入面已经有齐想食嘅三文鱼,虾,鲍鱼同带子等等野食啦😎食材好新鲜,师傅整叫整即,最紧要系大份得黎,价钱唔贵,一次过食到几样野食,值回票价😂除左个主食,我地点左几样小食,最惊喜嘅系愣个牛油果软壳蟹卷,牛油果小小腍,味道唔算太重,而个软壳蟹又炸到脆口🤤两样野食夹埋恰到好处,食到唔同口感,认真推荐😀😀除此之外,我地仲贪心叫左个海胆带子黎食🙊海胆唔洗讲都系超新鲜,无腥味,而个带子超大粒,要分两三啖先食完,超甜,好正☺而且餐厅嘅串烧同炸物都唔错,我地点左个串烧鱿鱼都烧到刚刚好,唔会太硬,有小小咬口,啱晒我啲怕好耐嘅野食😂😂而个炸鸡软骨都可再战,点著佢个酱汁,再一口一粒,好快就被我地清晒😆总括而言,哩间餐厅相当唔错,野食水准好得黎,埋单个阵都唔太肉赤😂认真可以再黎食过,钟情日本菜嘅朋友可以挑战下其他野都得,拉面同刺身都好多人点👍👍可惜眼阔肚窄(自己话)😆😆