2018-04-14 711 浏览
通常在假期的早上,都会来这间「西贡餐室」食早餐的。贪佢无外面茶餐厅咁嘈和咁多人。这间餐厅的装修很简单,不过就很干净。而且无任何油烟味,食完野都唔怕个身有阵味。餐厅的面积细细地,位置唔算多。室内有卡位、有普通台;室外门位置都有两张细台,方便吸烟的又或者携带宠物的食客。早餐的选择不算多,都系粉面类和三文治之类。我每次来都系食粉面的,今次就叫左猪颈肉墨丸米粉和热奶茶。先讲份量,无错佢系比其他餐厅少,𩠌只有四片猪颈肉同埋一开二的墨鱼丸。不过睇返价钱其实只是$26,仲包埋多士和热饮,咁就变得抵食。至于味道,汤底有少少泰式粉面果种味道、猪颈肉煎得几香、墨丸和米粉正正常常,整体加埋合晒格。奶茶味道都过得去,唔觉苦涩,合格。咁样佢都算得上系一个平、靓、的早餐,值得再帮衬多次。

猪颈肉墨丸米粉

热奶茶

奶茶味道都过得去,唔觉苦涩,合格。

咁样佢都算得上系一个平、靓、
的早餐,值得再帮衬多次。

2018-04-14
$26 (早餐)