2024-07-18 186 浏览
预祝朋友生日,想揾间靓啲但又唔好太贵嘅日本餐厅,发现呢间每人唔洗$500就可以食到有12品嘅厨师发办😃 1️⃣前菜🥗✨️海胆豆腐-豆腐非常滑‼️配上淡淡wasabi味✨️矶煮饱鱼-非常爽口✨️合桃鱼仔🐟 2️⃣赤贝八爪鱼🐙醋物赤贝好爽,配上酸酸地嘅醋,十分开胃 3️⃣池鱼刺身🐟配上海胆甜虾海胆鲜甜,池鱼新鲜爽滑 4️⃣玉子烧🥚配吞拿鱼海胆三文治🥪樱花🌸外型嘅脆饼配上三文鱼子吞拿鱼海胆,一啖咬落口感非常丰富,三文鱼子🟠爆开,咸咸地,令味道更加提升↗️玉子烧🥚口感好特别,食落似蛋糕🍰,软绵绵感觉 5️⃣鱼子酱⚫️鹅肝蒸蛋🥚雀巢🪹🥚嘅造型非常吸睛‼️打卡一流📸蒸蛋🥚非常滑溜,配上鹅肝嘅香味😍非常惹味加上鱼子酱更加高级🆙️ 6️⃣串烧 🍢(芦荀猪肉🐖、牛胸腹🐂、自家制风干鸡皮🐔)✨️🐔鸡皮好香脆‼️不过略嫌有少少油🫢✨️🐂牛胸腹嫩滑Juicy,几淋身 ✨️🐖🌿露笋唔会老,露笋可以减低猪肉嘅油腻感 7️⃣银鳕鱼西京烧🐟🔥外皮脆肉非常嫩滑,配上蛋黄酱更加惹味😋 8️⃣天妇罗虾🦐及南瓜🎃炸浆唔会厚非常香脆,虾🦐好爽口大只 9️⃣烧北极贝职员首先会磨啲柚子皮落去,加上黑椒⚫️食落好清新,好爽脆,连汤汁都可以饮埋,非常清甜😍 🔟黑松露⚫️海胆🟠带子炒饭超香黑松露味🫢

1️⃣前菜🥗

✨️海胆豆腐-豆腐非常滑‼️配上淡淡wasabi味
✨️矶煮饱鱼-非常爽口
✨️合桃鱼仔🐟

2️⃣赤贝八爪鱼🐙醋物

赤贝好爽,配上酸酸地嘅醋,十分开胃

3️⃣池鱼刺身🐟配上海胆甜虾

海胆鲜甜,池鱼新鲜爽滑

4️⃣玉子烧🥚配吞拿鱼海胆三文治🥪

玉子烧🥚口感好特别,食落似蛋糕🍰,软绵绵感觉

5️⃣鱼子酱⚫️鹅肝蒸蛋🥚

雀巢🪹🥚嘅造型非常吸睛‼️打卡一流📸
蒸蛋🥚非常滑溜,配上鹅肝嘅香味😍非常惹味
加上鱼子酱更加高级🆙️

6️⃣串烧 🍢(芦荀猪肉🐖、牛胸腹🐂、自家制风干鸡皮🐔)

✨️🐔鸡皮好香脆‼️不过略嫌有少少油🫢
✨️🐂牛胸腹嫩滑Juicy,几淋身
✨️🐖🌿露笋唔会老,露笋可以减低猪肉嘅油腻感

7️⃣银鳕鱼西京烧🐟🔥

外皮脆肉非常嫩滑,配上蛋黄酱更加惹味😋

8️⃣天妇罗虾🦐及南瓜🎃

炸浆唔会厚非常香脆,虾🦐好爽口大只

9️⃣烧北极贝

🔟黑松露⚫️海胆🟠带子炒饭

超香黑松露味🫢😍炒饭粒粒分明👍
1️⃣1️⃣蚬肉鱼汤
蚬肉肥美,汤都好香鱼🐟嘅鲜甜味,职员话如果唔够味可以要求加盐🧂,但个人觉得已经够晒味,可唔洗加👍

1️⃣2️⃣甜品3味🍰

✨️泡泡🫧鲜搾西瓜汁🍉-打卡一流📸
✨️桃🍑卷蛋-好香桃味,一啲都唔似假味😂仲要有新鲜桃粒喺入面
✨️蕨饼-烟烟靭靭👍

总结:唔洗$500就可以食到Omakase真心几抵👍可以算系平民版嘅Omakase✨️仲要有12道菜💁‍♀️性价比都算高‼️食材都高级,当然同过千蚊嘅Omakase梗系冇得比😂但我觉得可以值得一试‼️
另外员工服务非常好‼️非常有礼貌👍每上一道菜都会向客人介绍,值得一赞👍