2023-03-26
朋友返港就同佢去返工附近工厂区食鸡煲,贪佢僻僻地唔太多人,呢个位唔系成日经过的话真系唔会留意有鸡煲食,仲有羊腩煲同酸菜鱼。好几年前未叫家厨之前黎食过一次,果次系好好味所以先再返试,但有d失望,个味已经唔同左,个辣味冇左d甜味,不过工厂区晚市同呢个价其实都唔会有好大希望或惊喜,系突然想食鸡煲可以止下隐,鸡都滑既,点完师父即炒。铺头招呼好欣勤,刚开始招呼算周到既,拎左2碟话自家制既餐前小吃,跟手轻轻sale下d酱料咁啰,鱼干都几干,辣辣地。猪手可能雪柜拎出黎冇耐有少少硬身,摊左阵食就ok好食。话就话饮品任饮,但个雪柜非常细同冇几多罐饮品可以拎,我拎第2罐可乐时都系得一罐仲要好似有刻意收埋咁,系d佢地堆自家制既酱料后面,个雪柜咁迷你家用式都有d唔相信。食晒鸡就点边炉𩠌,猪牛卖相都非常一般,唔太吸引,酱汁冇放枱供应,要问先有,仲要只有豉油冇葱冇辣椒冇蒜,我宁可加鸡净食鸡煲,一分钱一分货。朋友食左几碟牛,到差唔多last order前谂落多碟牛,应该系板娘,就话牛卖晒咁佢转点羊,佢落完羊成煲野膻到我顶唔紧喇店职员都算nice既,有个小朋友打泻左野佢地都冇鞋面仲关心小朋友有冇整亲。招呼算几好,但食
店职员都算nice既,有个小朋友打泻左野佢地都冇鞋面仲关心小朋友有冇整亲。招呼算几好,但食物质素同供应满足唔到客人,都唔会再返转头噜。