2018-07-25
想系尖沙咀食平平地既韩国野, 但又唔想去韩国街食, 朋友于是推介佐敦的ISAAK’S,系一间韩国野快餐店, 九龙公园行数分钟就到.一入去里面就有韩国大妈招呼我地 (当然仲有几个外籍侍应), 12.40去到都仲有好多吉位, 4人坐8人位都可以. 顺带一提点餐要去柜台, 但上餐(因为人少既关系)系侍应上枱.野食真系几平, $148已经一个炸鸡套餐: 有炒辣年糕, 炸鸡(半), 紫菜包饭, 包3杯柠檬茶, 另外为左饱肚仲多叫左个紫菜包饭, 只系$48.紫菜包饭: 味道可以, 都冻冻地, 系一般系街食倒既味, 意料之中. 感觉材料不是很新鲜, 酸瓜有腥味, 好似放过夜咁.炸鸡: 炸皮够脆, 可惜厚而无味, 需要同旁边既淮盐一齐食 (这个配搭都够新颖), 一定冇韩国街$200果D咁好食. 炒辣年糕: 味道可以, 上面真系有芝士, 年糕有咬口又不是太辣, 但卖相好一般.当日我地4位少女食都只系每人$50有找, 一分钱一分货, 味道虽然一般般, 但绝对称得上系抵食! 如果大家想食个饱肚又平宜既韩式快餐, 我会推介呢度.
炸鸡 (半) (跟套餐)
紫菜包饭 & 辣炒年糕 (跟套餐)
题外话/补充资料:
虽然12.40去到有好多吉位, 但大概去到1点就开始满座 (附近办公室放饭).