2023-11-01 759 浏览
虽然新蒲岗有好多美食,不过又唔系果种可以约到一班人食果种。听人讲呢间大陆好出名,见佢竟然系新蒲岗开咗,所以见未够钟食晚饭一于嚟个下午茶之前返大陆其实叫过美团做早餐,不过唔知系咪酒店附近无定点,想食嘅生煎包同小米粥都无,所以今次特别要试。呢度只有外卖,所以如果唔系住附近就唯有企系度食,唔系生煎包会「林」晒。我地叫咗一个红糖馒头、两个生煎包同一杯小米粥,全部加埋$30唔使,作为两个人嘅下午茶相当够。小米粥:略甜,之前有食过小米粥,都无咗甜,口感方面水同小米份量适中,唔太大杯,不过太大杯会太饱,呢个size岩岩好生煎包:皮系好脆嘅,不过入面馅太少,一咬就散,不过作对得住价钱。味道无令人惊艳,不过不失红糖馒头:呢个比较特别,有时黑糖馒头得只色,呢个馒头系红得黎有少少酱,但到底系咩我唔知😂反正几好食,想再encore 总括嚟讲系唔差嘅,下次有机会想试汤包,同其他饮品,再食红糖馒头

小米粥:

生煎包: