2020-03-14
屋企人生日,想揾间酒楼食饭庆祝,一直只觉得拉斐特专搞婚宴,冇咩留意平时嘅菜式。睇下d餐牌都真系唔少选择!4人套会有海鲜/烧味一款,搭汤羹一款,两款小炒,主食饭/面一款,仲有甜品一款。胜在款式选择非常多,自由搭配,价钱都合理0. 核桃绝对系极佳饭前开胃菜。甜甜地,我食到停唔到口。出面真系未食过咁好食。1.上汤波士顿龙虾(伊面)龙虾肉质结实,口感一流。伊面亦出乎意料好吃,不会用太多茨,而且几软滑。2.西施海皇羹汤羹非常足料,有虾肉,蟹肉,蛋白,瑶柱,草菇等多种材料,口感丰富,味道不会太咸太淡,恰到好处,亦唔会太多茨。非常出色。3.蛋黄金沙鲜鱿鲜鱿相对上同我预期有d落差,因为味道较为淡,咸蛋味道唔算好浓。想食浓味少少可以配胡椒粉或盐。不过抵赞嘅系鲜鱿啖啖肉,且炸完都唔会太油腻,份量其实亦都唔少。4.芥末青柠沙拉虾球虾非常大只,肉质亦结实,啖啖肉。芥末味道扑鼻, 整体又唔会太咸太淡。5.瑶柱蛋白炒饭炒饭份量够大,菜粒蛋白加埋瑶柱丝,味道不会太咸或太淡。惟一是饭粒有点干身。6.杨枝金露非常好食好多柚子同埋芒果,而且唔系落西米,系用d好趣口嘅粒粒代替,口感升华到另一层次!整体所有食物都唔会过咸,
0. 核桃
1.上汤波士顿龙虾(伊面)
2.西施海皇羹
3.蛋黄金沙鲜鱿
4.芥末青柠沙拉虾球
5.瑶柱蛋白炒饭
6.杨枝金露
非常好食
整体所有食物都唔会过咸, 啱晒我稍为偏好轻口味嘅人
卫生方面都唔错,碗碟系用热水浸完并由侍应用夹放碗碟上枱,能确保清洁。
整体水准有惊喜!