2021-05-24 128 浏览
大坝街一向好多出色小店,之前见到新开左间泰国野lunch hour排好长龙就去试试啦。餐厅环境好光猛,座位方面都颇窄,而且都几嘈吵,同朋友讲嘢要好大声先得😂Lunch menu选择数量尚可,用嚟盛载嘅碟好有泰式街头风格,不过份量就唔算太多,整体就平平凡凡啦~🔸焗芝士马沙文牛腩饭 $58焗饭需时要耐少少,我呢个焗嘅程度就岩岩好,不过我朋友嘅就有啲㶶左少少。食落芝士有拉丝效果,酱汁浓郁特别而且唔会过咸,牛腩颇大旧,不过有啲鞋口同瘦身,食落有少许痴牙。食都后期会有少许腻,可以配返啲清爽嘅饮品😎🔸泰式海虾球炒金边粉 $58金边粉口味唔系偏酸甜个种,食落少许油腻,虾球都弹牙。配上花生碎同少许蔬菜,不过不失~🔸泰式火炙猪颈肉炒手切阔河粉 $54河粉份量都唔算多,猪颈肉惹味,河粉都系偏油少少,好彩有啲蔬菜解下腻🔸青柠梳打 +$9本身套餐有包饮品,问店员奶茶系咪泰式个种黎,点知原来都系港式奶茶,咁就试下呢杯青柠梳打,啱晒夏天清爽啲,配返之前偏油腻嘅主食就好match啦🍋
焗芝士马沙文牛腩饭

🔸焗芝士马沙文牛腩饭 $58