餐厅: 沙拉姆咖喱屋
资讯:

2017-12-28 412 浏览
喺油麻地同朋友行街 行到咁上下开始肚饿谂住周围望下睇下有咩好食 一望 就比左尼间沙拉姆吸引住虽然位置喺内街 但个位好抢眼隔左三四条街都见到盏盏射灯仲有个大大招牌 印度菜小弟好少食咁啱友人钟意食印度菜 所以就决定喺佢啦行到附近 阵阵香料味就扑鼻而尼真喺好鬼死香 流晒口水啦 果然冇决定错啊 入到去就有个好亲切嘅店员招呼我地果阵九点几 冇咩人 只有一两枱客铺头喺长型嘅 一边喺厨房 一边喺客枱铺头虽然细 位坐落去唔会窄 好舒服 我地咁啱坐喺尼个餐牌隔离啲菜式一目了然 落单重任交左比友人落完单 两条脆条就上左枱脆到无与论比 沾埋啲绿色嘅汁 一流个汁喺咸加辣 好惹味 作为开胃菜一流食完个头盘就上左杯嘢饮--芒果味乳酪 芒果味非常浓 又绵又滑 饮得好舒服 感觉上尼多10杯都饮得落 大推 唔够5分钟 啲食物就上齐晒两个naam 加一个羊肉咖哩两个naam分别喺原味同大蒜味蘸啲咖哩同埋头盘嘅绿色汁好惹味好正 但同我印像中嘅唔同净食naam嘅话味道偏淡但加埋啲咖哩就啱啱好可能佢地预计我地喺用naam尼蘸嘢食友人仲有叫个黄饭 粒粒分明又喺非常顺口嘅嘢食 唔洗一排就食晒但可惜冇嘢到相食完尼啲仲未够喉 小弟叫多
喺油麻地同朋友行街 行到咁上下开始肚饿

配埋个有少少辣嘅酱
就算个肚有九成饱都食得落啊

成餐围埋唔洗三百蚊
两个人除开都喺一百三十几渣
真喺平到冇得顶 以后粮尾可以揾佢(笑
所以如果荷包君有危难嘅朋友
咁啱行开或经过油麻地 不妨尼试一试