2021-10-19 121 浏览
平时出街食饭食得多都使唔少钱,但又觉得难得出嚟同朋友见面,都唔想食得太hea,于是朋友就介绍咗我去「你妳」。入到去铺头唔大,不过座位都够寛坐的舒服。鲁肉饭卖相虽然平凡,不过卤肉好香入味,最紧要系够捞饭,两个人share食都绰绰有余所以俾个盒呃咗。便当仲会奉送一个汤,就拣咗花枝丸汤,够弹牙,汤味浓郁,合格!芝士玉米蛋饼都好食,有拉丝效果之余,加埋爽口粟米粒粒,大大啖咬落去香口好味!朋友一坐低就话台湾香肠一定要食,咁当然都叫咗~其实我本身对台湾香肠兴趣唔大,因为觉得好似腊肠又硬又干,今次一食真系改变咗我睇法,肠仔有咬口,点埋蒜蓉好惹味!小食拼盘都好丰富,有盐酥鸡,炸虾卷,炸四季豆同甜不辣,满足晒我哋两个咁嘅愿望,盐酥鸡够嫩唔柴口,虾卷都爽口弹牙,四季豆炸过够香口,份量嚟讲整体系唔错。最后梗系唔少得台式特饮,我哋叫咗手作紫芋牛奶同芋泥珍珠小芋圆,紫芋奶嘅芋泥够软绵,唔太甜,连埋鲜奶饮落奶滑中带沙沙感,好香好滑。我𠮶杯就系芋泥珍珠小芋圆,珍珠同芋圆煮得够透,有咬牙,加埋芋泥一软一韧非常特别,芋泥鲜奶都够滑,好饮!

入到去铺头唔大,不过座位都够寛坐的舒服。