2016-12-30
平安夜想吃大餐又不想到旺区同人迫, 所以卜左呢度食饭, 元朗应该会好过出尖咀我们比预定时间早到, 餐厅刚好又有枱所以比我地入去先已有一段时间没有来过这里食饭,原来多左越泰式菜选择不过平安夜始终有食西餐的情意结, 加上我地好中意食呢度的牛扒, 所以都系点返西餐侍应先送上面包条, 可以沾酱或沾汤食餐汤是南瓜汤, 加钱转了一个洋葱汤试试南瓜汤太重忌廉味, 喝不出有南瓜味洋葱汤反而几好, 够香浓~散叫左一个头盘 - 炸蟹饼炸得够香脆, 蟹肉唔多 , 可能食过其他贵价餐厅的蟹饼, 真系啖啖蟹肉 (当然价钱也贵一倍有多!) , 这个就显得逊色了因为有头盘, 叫2 个牛扒餐一定食唔晒, 所以今次叫左个NEW YORK BURGER 里面是芝士配牛肉, 还有大大个面包, 配菜的炸薯角都大大旧块牛肉唔错, 反而令人有惊喜的是那堆沙律菜食落先知原来上面的是黑松露黑醋, 即刻令个味道升华左T-BONE STEAK 系我们每次必点的 , 好大件, 烧得好香!点的是7 成, 切开像5 成, 还好我地都可以食得比较生牛扒很有质素, 肉唔会鞋, 一份真系可以2 个人SHARE 食!平安夜只设最低消费每人HK$20
我们比预定时间早到, 餐厅刚好又有枱所以比我地入去先
已有一段时间没有来过这里食饭,原来多左越泰式菜选择
侍应先送上面包条, 可以沾酱或沾汤食
南瓜汤太重忌廉味, 喝不出有南瓜味
洋葱汤反而几好, 够香浓~
里面是芝士配牛肉, 还有大大个面包, 配菜的炸薯角都大大旧
块牛肉唔错, 反而令人有惊喜的是那堆沙律菜
平安夜只设最低消费每人HK$200, 冇坐地起价, 这餐卖单约HK$530 , 真的物有所值