2021-12-28 185 浏览
朋友幸运地抽到平安夜演唱会飞,我就成为被邀请一齐睇嘅幸运儿🤭。但要喺大时大节当日预订餐厅真系一个困难呀~西餐日本餐一早满座,最后用openrice碌到呢间印度餐厅,难得仲接受网上订位,即刻㩒左先😆。 餐厅喺金马伦道楼上铺,Royal blue嘅主题颜色令我以为自己去错欧洲餐馆,感觉好decent😳。 晚上7点左右,我地系第一台客,侍应好热情招待,而且餐厅一直播住圣诞歌,好有气氛🥳。直到8点左右陆续满座,入面有一半系印度人,其余都有唔少香港本地人帮衬。 ❤ Christmas welcome drink($0)店员话呢个系圣诞节送嘅无酒精特饮, 细细杯红色有气饮品,加上新鲜薄荷叶,味道甜甜地,真系令人感到惊喜同愉悦呀☺️。 ❤ Dahi Golgappe($68)网上介绍呢个系印度好受欢迎嘅街头小食,所以就嗌一个试试~ 外层系薄脆波波,波入面大概一半系薯仔,然后有少量洋葱,其余空间注满酸辣酱同乳酪酱汁,一口咬落去首先系香脆酸辣嘅味觉冲击,然后系薯仔嘅软绵感觉,系好开胃嘅一款小食。不过食嘅时候要小心,因为好容易爆汁🤣。 ❤ Fried Prawns ($78)一上台其实睇唔出系虾,因为酱汁太

❤ Christmas welcome drink($0)

❤ Dahi Golgappe($68)

❤ Fried Prawns ($78)
一上台其实睇唔出系虾,因为酱汁太多😆,但闻到好香嘅蒜蓉味。虾都几大只,外面煎过,肉质弹牙,伴随蒜蓉粒粒真系有层次又好香口。

❤ Chicken Koma($128)
黄咖喱鸡,咖喱只系少辣,容易入口,而且有比较重嘅椰香味,质感亦都较为creamy。鸡肉都唔少,鸡胸同鸡腿部位加埋有4~5件。

❤ Butter Naan($38)
牛油味好重,但系又唔油腻,热辣辣咁而且外层脆脆地,点咖喱汁食味道好夹。 所以最后嗌多左一份食🤭。

❤ Tequilla Sunrise($78)
几Fresh同好大杯嘅cocktail,橙味同龙舌兰酒味都好浓郁,有夏天热情嘅感觉🍹。下次要试下埋佢嘅特色饮品Mango Lassi先。

Openrice订座埋单仲有8折,真系好抵,值得再黎😚。
2021-12-24
  • Butter Naan