2016-01-07
一班好友齐过平安夜 ,打算去AIA嘉年华玩过痛快 ,所以晚餐要就近食!由靓女车发办,预先订定位于上环嘅《Pizzeria Jacomax》是晚大家准时到达, 餐厅内挂上简单嘅圣诞装饰,木台木櫈,充满简朴嘅意式情怀!6个人,每人点一款食物,开心share : -1.Capricciosa (32cm) : 辣肉肠pizza, regular size份量都唔少,够我地分之余仲有食剩呢!饼底偏薄身,个人较钟情厚身批多一些,够脆但味道偏咸 啰!2.Carbonara : 有浓郁嘅白汁,意粉相当creamy好食 !3.Chicken Wings : 香口够入味。4.Crab Pineapple Salad : 沙律味道酸甜,蟹肉唔多!5.The Creamy Crab Meat Penne : 蟹肉少,长通粉口感较靱!6.Sausages Platter : 4款肠,啖啖肉,yummy!7.饮品: 我有湿疹底,都系点热饮好啲,叫咗杯Chocolate Coffee, 白朱古力沟咖啡,味道唔错!其他好友分别点咗Jacomax Sunrise、Rose Paradise、Le
Capricciosa (32cm)
Carbonara
Chicken Wings
Crab Pineapple Salad
The Creamy Crab Meat Penne
7.饮品: 我有湿疹底,都系点热饮好啲,叫咗杯Chocolate Coffee, 白朱古力沟咖啡,味道唔错!其他好友分别点咗Jacomax Sunrise、Rose Paradise、Lemon Tea及Juice。
可惜整体只属一般,试一次便够!