2022-10-12
-法国菜系一种我几钟意嘅用餐体验,精致同慢活嘅节奏,但系法国菜通常都好贵,所以好少食🙈 今次终于比我揾到间价钱可接受、食物又高质、坐得又舒服嘅法国餐厅😍😍😍-😋 蝶豆花木鱼清汤+鲷鱼刺身 ($188)👉🏻 个汤一饮落去就系日本熟悉嘅味道,咸咸地,好鲜甜!👉🏻 鲷鱼刺身原来系放埋落去,开头以为系另上😂 鲷鱼味道本身比较淡,配住啲汤黎食味道会更出,好特别☺️-😋 时令鱼子酱+巴马火腿+杏仁+饼干拼盘 ($388)👉🏻 我人生中第一次食鱼子酱🤤🤤 搭配饼干黎食,系咸得黎又香甜嘅味道!超正!!!鱼子酱份量好足够,基本上食晒饼干都仲有剩😂👉🏻 下午茶时间同朋友黎饮下酒,食呢个小食应该几有feel🥰-😋 烤加拿大海胆多士 ($68/pc)👉🏻 除左系日本,好耐无见过咁大旧海胆啦!仲要系劲鲜甜,同日本食到个啲差唔多,多士烤到脆薄薄薄,每一啖都配合住满满嘅海胆,一定要再encore!-😋 威灵顿牛柳 ($398)👉🏻 值得一赞嘅系,侍应会等你完成小食部份先上主菜 (香港好多餐厅系一次过上矖🙈),所以我地食个阵仲系热辣辣,牛柳叫左7成,岩岩好,牛味好重好香👍🏻👍🏻👍🏻-😋 Pink Lady ($118)
蝶豆花木鱼清汤+鲷鱼刺身
😋 蝶豆花木鱼清汤+鲷鱼刺身 ($188)
👉🏻 个汤一饮落去就系日本熟悉嘅味道,咸咸地,好鲜甜!
😋 时令鱼子酱+巴马火腿+杏仁+饼干拼盘 ($388)
😋 烤加拿大海胆多士 ($68/pc)
威灵顿牛柳
😋 威灵顿牛柳 ($398)
Pink Lady
😋 Pink Lady ($118)
👉🏻 两杯Mocktail都好特别,有个波波系面,打卡一流!但要快手啲,因为差唔多时间佢会自己爆左😂 饮落去系玫瑰嘅味道,甜甜地,女仔应该大部分都会钟意🥰
Sexy on Tree
😋 Sexy on Tree ($98)
👉🏻 呢杯系酸酸甜甜嘅味道,好开胃👏🏻
🙋🏻♀️ 其他说说
👉🏻 餐厅唔算太大,但座位都系沙发质地,坐得超舒服🥰 同埋比一般西餐厅静,岩想静静地倾下计嘅人😍