2020-07-19 342 浏览
打边炉最紧要就紧系唔系滔滔话斋,最紧要个炉安全啦⋯⋯家阵出街食饭,最紧要都系环境衞生为上。所以如果太多人,都唔敢去。闻说呢间店,夜晚边炉可以食点心,咁盏鬼。加上睇埋其他食评,话佢服务差,咁就唔驶惊多人啦。果然,一上到去,只系七成满。其实今时今日,仲有七成满,呢间店做得算系唔错啦。入到去,个店主服务一啲都唔殷勤。又冇90度鞠躬,又冇斟茶递水。只系问两位想坐近门口定坐入少少。似乎其他食评话服务唔好,可能系真嘅。如果你想要半岛既服务,我估呢到俾唔到。之但系咁我已经收货,唔好太殷勤,我会起鸡皮。都系讲返食物啦,就系因为佢👇🏻都实我都有啲疑惑,系唔系将小笼包放入打边炉煮熟黎食呢?但系又有叉烧包㖞⋯⋯。开估,登登登櫈⋯⋯原来可以一边打边炉,一边食蒸好嘅点心。呢笼小笼包,合格之选,皮唔系薄,但馅靓。之后有烧卖:好在只系叫两粒,超夸张,有冇咁大呀?乒乓波既 size 呀。呢个真系要推介一下啦。的确唔错,食落弹呀既,肉质唔会梅,好野。呢笼系我放埋一齐既大集锦。叉烧包系正常大细既,但换句话说,即系只虾饺唔正常,超大。咁到底打唔打边炉呢?哈哈,啱啱水滚。其实火锅既野,来来去去,都系肥牛,同埋精选特选肥牛,如

都系讲返食物啦,就系因为佢👇🏻

小笼包

开估,登登登櫈⋯⋯

原来可以一边打边炉,一边食蒸好嘅点心。

呢笼小笼包,合格之选,皮唔系薄,但馅靓。

之后有烧卖:

烧卖

虾饺

咁到底打唔打边炉呢?哈哈,啱啱水滚。

其实火锅既野,来来去去,都系肥牛,同埋精选特选肥牛,如果系极品。我话二百蚊落楼,你都唔会信啦。之但系任饮任食黎讲呢,呢到啲牛可以接受架。

唔知点解呢到唔做多啲海鲜呢?政府送咗一万,我又唔介意食豪少少呀。可能惊人流少,销唔去啦。海鲜一定要新鲜,隔一晚已经唔系海鲜架啦。

除咗肥牛,原来仲有其他野,不过系自助。

我最钟意自助,饮料都系。

快靓正。

但美中不足既系啲 响铃。放系到任夹系唔得既,因为有水气,唔脆啦⋯⋯,要改善一下啦。

差啲讲漏咗只虾,唔食真系走宝。真系鲜!

生虾