2020-10-30
呢间餐厅系大坑,帮衬过几次,都真系好抵食又好味。咖央多士($20),多士薄薄地烘咗,入面查咗咖央酱,甜甜地好香,记住上咗枱就要快啲食唔系冻咗面包就会硬咗。香煎脆边蛋肉饼饭($38),加埋佢啲豉油连埋佢个蛋黄捞埋食,真系好香好好味。蛋炒猪肠粉($20),呢个好明显炒得好香啲鸡蛋都几足,基本上每条肠粉都有啲鸡蛋。而且呢个价钱来讲份量都唔少,两个人食当小食食都觉得有少少多。滑蛋叉烧饭($35),我觉得呢个就相对比较一般,首先个蛋唔够滑,二黎啲叉烧切咗细粒,食落冇乜口感食唔到叉烧味。反而会觉得如果学肉饼饭做脆边蛋会好食啲。呢间餐厅啲嘢喺大坑来讲算非常之平,环境就真系唔系坐得好舒服啦,夜晚时间你通常都系一张圆枱要同人搭枱。款式就唔多嘅,一张纸写晒咁多款,今次试咗四样就觉得其中三样都好好食,所以呢间餐厅都几推介。