餐厅: 大家樂 (御龍山商場)
资讯:

2018-01-05 233 浏览
粮尾又想去打个边炉暖下身,同朋友仔放工就去左公司附近的大家乐试下先。由于好多年前曾经去呢D快餐店打边炉,D牛肉少得恐怖,所以我见双份牛同单份牛的火锅餐只差$6,所以我就叫左个双份牛叹下。叫左个沙嗲汤底,大家记住要搅均佢先有味架。系到打边炉其实真系好睇运气。朋友的牛感觉唔错。但......我个盒就太肥了 膏多过肉。沙嗲汤底配火锅牛肉片系Perfect Match!另外,个餐仲会有鲜肉丸同福袋的东东。呢个芝士鱼腐又几好食。鱼腐够软同软身,唔似鱼旦个D弹牙感觉。芝士味都几够浓味。至于鱼皮,浸完落个汤底2秒都仲有脆口的感觉。蔬菜盆有几片生菜、一条蟹柳、一片南瓜、一段粟米、Cherry tomato同米线。米线的口感非常好食,吸埋汤底的精华确系正。唯一不足的系个餐无包饮品,大家可以加$7一杯、$11两杯的价钱加杯柠乐或柠檬特饮。

叫左个沙嗲汤底,大家记住要搅均佢先有味架。

系到打边炉其实真系好睇运气。朋友的牛感觉唔错。

但......我个盒就太肥了
膏多过肉。

沙嗲汤底配火锅牛肉片系Perfect Match!

另外,个餐仲会有鲜肉丸同福袋的东东。

至于鱼皮,浸完落个汤底2秒都仲有脆口的感觉。