2009-03-09 60 浏览
用免费报纸广告的优惠卷,大人买一送一加一个十一岁以下小朋友都免费.总之今次二大一细连加一共三百六十二元.自助晚餐都算平.个晚我一路食都见到有D客,黎搅搅震无帮亲,见到起码有三帮人黎现场视察,可能觉得平睇吓系点样个自助餐主题好似系有D滋补汤水及食物.我就凭记忆讲吓有咩食物及感觉.有即切片皮鸭,感觉只鸭系有小小热,新鲜制作唔会放左好耐.切野个度仲有烧羊比,干左小小及唔系好羊味....都唔SO. 热野有烧腩仔,个皮都KEEP到脆,肉唔干. 炸花支条,外表好似冻肉铺个D虾条,味道一般.豆豉蒸带子,一般水准再黎有个古法鱼,外表唔靓,唔想食羊架....唔错有肉汁不过细左D 广告上注明的一道𩠌,东姑花胶,真系好多花髎,食完再加,仲大大块,真系唔错另外沙锅云吞鸡都系广告上注明,汤浓味云吞仲有虾,一般咁呢!! 热盘有十款左右,我只试过以上呢几款 !! 再行过对面,就见到猪脚姜,同茶叶蛋,唔啱食所以无食.隔离就到汤呢...有杞子红枣鸡汤,比较咸有味,饮落唔错. 另外有个唔知咩咩什豆汤,系西汤,外表唔吸引,味道小小怪.餐包当然唔少得呢 !! 冷盘有冻虾,青口,三文鱼,虾就细只D好似平时打边炉个D SIZE,
自助餐主题好似系有D滋补汤水及食物.
我就凭记忆讲吓有咩食物及感觉.
热野有烧腩仔,个皮都KEEP到脆,肉唔干.
炸花支条,外表好似冻肉铺个D虾条,味道一般.
豆豉蒸带子,一般水准
再黎有个古法鱼,外表唔靓,唔想食
羊架....唔错有肉汁不过细左D
另外沙锅云吞鸡都系广告上注明,汤浓味云吞仲有虾,一般咁呢!! 热盘有十款左右,我只试过以上呢几款 !! 再行过对面,就见到猪脚姜,同茶叶蛋,唔啱食所以无食.隔离就到汤呢...有杞子红枣鸡汤,比较咸有味,饮落唔错. 另外有个唔知咩咩什豆汤,系西汤,外表唔吸引,味道小小怪.餐包当然唔少得呢 !! 冷盘有冻虾,青口,三文鱼,虾就细只D好似平时打边炉个D SIZE,青口吸引唔到我,三文鱼几肥美好味.什果虾沙律及薯仔沙律都唔错,唔会出晒水.仲有几款细细碟的小食,有五香牛肉,酸青瓜,泡菜,豆豉豆腐.
甜品就有几款蛋糕.味道一般
还有汤丸及水蒸包
大至上这个价钱,这样质素,在现在这个经济环境可以一家三口食自助晚餐都已经是不错.这是我个人意见,不代表我家人.因为家中小孩说都唔好食架!!!
因为没有小孩喜欢的橙汁,雪糕,寿司
2009-03-07
庆祝纪念