2021-09-18
同朋友来到长沙湾,见到有间韩国料理<他他韩式烧烤>,好耐冇食韩国野啦!见门口餐牌又几吸引,便进店一试。餐牌非常精简,有最基本的韩国地道美食。另外仲有二人晚市套餐,都系$168,价格吾贵。<韩式炸酱面 $58>韩式炸酱面非常大碗,有青瓜丝同大量炸酱汁料。炸酱汁料入面用上肉碎、瓜类、薯仔等而制成,味道非常浓郁,入口是惹味而带微甜的味道。至于面的质地,是粗身的韩国乌冬,咬落去都几弹牙,将韩式乌冬面条同炸酱料捞埋一齐食,非常惹味好食。<泡菜 $20>韩式泡菜腌得非常入味,味道带微辣,容易入口。<丸子牛骨汤>牛骨汤味道清甜,牛肉丸爽口弹牙,仲带有肉汁,味道不错呵!!~份量劲多嘅炸酱面,抵食又好食,值得推荐!!~<芝心猪扒饭 $78>芝心猪扒饭份量都几大碗,炸猪扒炸得非常香脆,猪扒肉质够松够软,重点是猪扒入面嘅芝士仲要系流心㗎!!芝士味道亦相当浓郁,非常好食,又有惊喜!!爆满嘅芝士一边食一边流出来,绝对值得一试呵!!餐厅嘅饮品不算多选择,我哋叫了王老吉,清下热气都吾错。最后埋单两个人都系二百几蚊,以食韩国地道晚餐来讲,
餐牌非常精简,有最基本的韩国地道美食。
另外仲有二人晚市套餐,都系$168,价格吾贵。
<韩式炸酱面 $58>
<泡菜 $20>
韩式泡菜腌得非常入味,味道带微辣,容易入口。
<丸子牛骨汤>
份量劲多嘅炸酱面,抵食又好食,值得推荐!!~
<芝心猪扒饭 $78>
爆满嘅芝士一边食一边流出来,绝对值得一试呵!!
餐厅嘅饮品不算多选择,我哋叫了王老吉,清下热气都吾错。
最后埋单两个人都系二百几蚊,以食韩国地道晚餐来讲,都算非常抵食,而且份量都几大碗,味道亦都不错,下次再来一定要试下佢哋嘅部队锅,值得推荐呵!!