2018-08-27 99 浏览
成日行过天后见到呢间拉面店都好想试下今日就胆粗粗冲咗入去食!本身我都唔系几想入去,因为见到入面一个人都冇, 但系都抱住试一次嘅心态,就行左入咗去!入面都坐得几舒服, 环境宁静,灯光柔和, 播住一啲日文歌!张枱上面放咗一啲杯,筷子,匙羹,调味料同埋一壶冰水!冰水入面有好多好多冰,啱晒咁热嘅夏天! 我同朋友 大家都系叫咗白豚拉面,碗面入面有肩胛肉,半熟蛋,笋干,大葱,同埋紫菜呢度嘅面无得简软硬度,汤底都冇得拣浓度,所以就有少少失望啦!呢一碗拉面承惠88蚊!其实我好钟意食辣 好想食赤豚但系呢度嘅赤拉面系用蕃茄汤底,所以我就冇叫到啦!碗拉面一嚟到嘅时候, 块紫菜已经淋咗一半! 本身满怀希望咁谂住个汤会畀到好大惊喜我啦,点知一饮落去,都几失望下!就系好普通好普通嘅拉面, 个汤一啲都唔够浓! 唯一可取嘅应该系只溏心蛋,成碗面嘅精髓!只蛋好滑,入面啲溏心会慢慢流出嚟, 豚肉就普普通通,冇咩特别!总括嚟讲,成碗面都冇乜特别,如果要我畀88蚊食碗拉面 我应该会行多两步,去附近有间 门口有个灯笼𠮶间食啦!
成日行过天后见到呢间拉面店都好想试下
今日就胆粗粗冲咗入去食!
呢一碗拉面承惠88蚊!

其实我好钟意食辣 好想食赤豚
但系呢度嘅赤拉面系用蕃茄汤底,
所以我就冇叫到啦!

总括嚟讲,成碗面都冇乜特别,
如果要我畀88蚊食碗拉面
我应该会行多两步,
去附近有间 门口有个灯笼𠮶间食啦!