2012-03-31 287 浏览
铜锣湾好似好多野食,但系d食肆又好似无咩特别好难拣,今日就去左朋友介绍既一间日本餐厅食饭,环境都几唔错,格调几好。坐低叫左樽梅酒饮,入口普通无咩特别五色刺身,个样放得唔系好靓,咁大个碗放得果几件仔,而且食落都唔算好好味,有点儿失望。串烧拼盆,个样比较特别,一支支插住系度,烧得不错,但其实都系正路野,无咩过人之处牛肉釜饭,上台附上漏斗一个,好似系要焗一焗先熟既,又系特色野,但味道却是一般,牛肉味未够,饭也不是特别香烧肉拼盆 (牛肉及牛脷),最后一个𩠌,个特色系自己烧,牛肉都几好味几嫩口,牛脷尚算合格,都有牛味同口感,可能都系因为我手势好XD整体黎讲无咩特别之处,除左方便同有特色外,食物唔算好好食,环境格调就唔错,要揾好野食就唔好黎啦

坐低叫左樽梅酒饮,入口普通无咩特别
2011-11-25