2015-05-26 1605 浏览
本身约左5个朋友仔同人庆祝生日食放题, 谁不知竟然有3人放飞机包括生日的那个lol 于是剩下二人行, 逼完sogo决定食烧肉!呢间烧肉早已在尖沙咀见识过, 谂住咁多人排队应该值得一试! 可惜当你食过正宗韩国烧肉后, 香港的真是不堪一击。可能落大雨的关系, 无人排队不用等位, 位置是铁櫈圆枱, 跟7080一样, 可是坐得不太舒服, 而且一张枱坐5人已是极限, 人多的恐怕要分几张枱坐了。由于两个女仔食唔到太多, 所以只叫了两份肉及一个饭。店内有一个靓女韩国侍应, 系咁热既地方化全妆应该好辛苦吧?一坐低个老板(应该系韩国人)帮我地开左炉, 热一热个炉边蛋同芝士粟米先 蛋好滑好好味, 芝士煮到烧完都觉得有点稀, 但味道还是可以的!叫了一份牛五花, 实际上是肥牛吧? 份量唔算少, 价钱好似系$128/$138。一如所料, 烧熟后味道跟肥牛一样, 但佢无腌制, 要点酱油or辣椒酱。另外叫了一份护心肉, 一向知喜来稀肉的护心肉系必食之选, 谂住呢度都唔差, 谁不知...见到个卖相都?! $150一份, 份量少之余肉质宜韧, 不值得叫!最后还叫了个饭, 系韩国食过觉得唔错, 但无谂过个饭盒一上来是这般

最后还叫了个饭, 系韩国食过觉得唔错, 但无谂过个饭盒一上来是这般模样
 虽然其貌不扬, 不过味道都可以既, 只是无乜紫菜同唔够咸!
有样野必须要讲, 佢既生菜系普通食既生菜唔系韩国那款。啲侍应好搞笑, 我食哂啲生菜同芽菜叫佢帮我拎走, 谂住佢会帮我refill, 但佢完全无返过转头, 此时我食了一半都没有!唯有叫第2个拎, 但都只系拎左生菜无拎芽菜俾我地。 第2次叫另一个人refill生菜及辣椒酱, 最后亦只拎了辣椒酱俾我地! 其实, 如果要"论色"几块生菜的话, 不如不要做韩烧了, 枉个老板仲系韩国人。

总括而言, 所有野都系普通, 最后因为间铺头太热, 一食完便埋单走了。试一次可以, 下次宁愿排队等耐少少食第2间。total $42X两个人, order了以上食物加两罐汽水, 但汽水其实是故20一罐的, 真系食左人左车!
2015-05-23