2024-05-26
㖊日(25-5-2024 Sat)晏昼,同老公送完回收物后又食个晏,上次想试嘅呢间已经开咗门,我哋就入去啦。我哋坐喺门口嘅枱,最初都惊呢个位会热,但又唔系,因为一路都有风扇开住,所以都唔热。我哋睇完menu后,就要咗:2. - 3. 叫嘢食加$8.00嘅冻柠茶同冻奶茶冻奶茶系我嘅,茶味唔系好够但口感顺滑。2分1. $52.00酱卤猪软骨沙茶面见到大大碗,配菜有杂菌, 三件猪软骨大大件,本菇好juicy亦挂到汁,重有羊肚菌,猪软骨口感正常,沙茶汤有啲辣但我接受到,不过猪软骨食到最后时食到膻味。老公都觉得呢只汤好味,不过冻咗就唔好味。4分2. $62.00临家招牌面本地新鲜崩沙腩面呢个汤底系蕃茄汤底,老公冇为意,所以觉得有啲失望,崩沙腩口感都正常,味道浓郁。4分服务:老公落单时,店员有问佢系咪要崩沙腩,但冇问我哋要咩面或米线,其实我系想要米线,不过依家至见到有台南扁面,应该要试吓呢个。
我哋就入去啦。
我哋睇完menu后,
就要咗:
2. - 3. 叫嘢食加$8.00嘅冻柠茶同冻奶茶
冻奶茶系我嘅,茶味唔系好够但口感顺滑。
2分
1. $52.00酱卤猪软骨沙茶面
老公都觉得呢只汤好味,不过冻咗就唔好味。
4分
2. $62.00临家招牌面本地新鲜崩沙腩面