2023-04-05
29/3 星期三 晚市自助餐官网优惠469一位已包加一,先要入数恒生户口每位100。湾景厅系湾仔站同会展站之间,会展站近少少。6:30 左右到,职员安排坐近窗边位,楼底矮,唔算好迫,但张枱劲痴立立,好呕心。食物款式不算多,但还可以。片皮鸭💋💋💋💋鸭皮脆,酱汁好味唔死咸叉烧💋💋好干好瘦咖哩蟹💋唔辣,又无咖哩味,蟹盖乜都无得空壳🥲鱼汤白菜💋💋💋正常蒸比目鱼💋💋💋滑,但唔够豉油海鲜酥皮盒💋💋一般,食唔出系咩海鲜烧牛肉💋💋一般,唔太干,但又无咩太牛味每人每次可取3只生蚝💋💋💋💋好甜唔鯹,算肥,我最钟意图中呢种浅啡色奶白色,佢random出,之后有另一种偏灰、有黑边的,我觉得无咁好食。姜醋💋💋💋💋猪脚够软,够入味,醋再酸少少就好扇贝粉丝💋💋💋好油,粉丝无味唔弹牙,(唔够蒜唔够豉油),但粒元贝肉好肥好甜好大粒😍 后尾我决定整走粉丝来食。羊架💋💋太熟酿蟹盖💋💋无蟹肉,一般芝士💋💋💋 几好龙虾拑💋💋💋不错,餐厅有手套提供蟹脚💋💋💋💋不算大只,但好好肉,甜,唔死咸青口💋好淡,口感我觉得好难食,即吐出甜虾、三文鱼刺身💋💋💋💋不错👍🏻新鲜每人半边冻龙虾💋💋💋比其他酒店细只,但肉质好似真系无咁老沙拉菜💋💋💋💋
官网优惠469一位已包加一,先要入数恒生户口每位100。
湾景厅系湾仔站同会展站之间,会展站近少少。
食物款式不算多,但还可以。
片皮鸭💋💋💋💋
鸭皮脆,酱汁好味唔死咸
叉烧💋💋
好干好瘦
咖哩蟹💋
唔辣,又无咖哩味,蟹盖乜都无得空壳🥲
鱼汤白菜💋💋💋
正常
蒸比目鱼💋💋💋
滑,但唔够豉油
海鲜酥皮盒💋💋
一般,食唔出系咩海鲜
烧牛肉💋💋
一般,唔太干,但又无咩太牛味
每人每次可取3只
生蚝💋💋💋💋
姜醋💋💋💋💋
猪脚够软,够入味,醋再酸少少就好
扇贝粉丝💋💋💋
羊架💋💋
太熟
酿蟹盖💋💋
无蟹肉,一般
芝士💋💋💋
几好
龙虾拑💋💋💋
不错,餐厅有手套提供
蟹脚💋💋💋💋
不算大只,但好好肉,甜,唔死咸
青口💋
好淡,口感我觉得好难食,即吐出
甜虾、三文鱼刺身💋💋💋💋
不错👍🏻新鲜
每人半边冻龙虾💋💋💋
比其他酒店细只,但肉质好似真系无咁老
沙拉菜💋💋💋💋
菜几新鲜
海底椰雪梨花胶瘦肉炖汤💋💋💋💋💋
超好饮,饮左2-3碗
冻蚬💋💋💋
饱满但无味
菠萝💋💋💋💋
甜,但我唔钟意有皮😭
煎鸭肝💋💋💋💋
鸭肝好味😋 (7点后供应)多士都仲脆,配意大利黑醋酱,甜甜酸酸
燕窝奶冻💋💋💋💋
几好,唔太甜
葡挞💋💋💋💋
蛋几好,酥皮脆
即整心太软💋💋💋💋
流心、唔太甜,好温暖
服务💋💋💋💋
职员都好有礼貌,收碟职员好快手(即使我地坐既位比较偏远)
整体:以2023年来说,平日晚市469一位算好平,当然唔系样样味道都好食,但系算对得住价钱,可以再食。
必食推介:生蚝、冻蟹脚、蒸扇贝(走粉丝)、炖汤、煎鸭肝、心太软、甜虾、三文鱼刺身