2021-12-05 226 浏览
今日又去咗安泰餐厅食晚饭,,今日就嗌咗碟豉油鸡半只,小炒王同豆腐班腩煲。 因为嗌咗两个小菜所以佢都有送埋餐汤,饭同餐前小食。小食日日都唔同,今日就系依个猪手。猪手有少少酸,十分之开胃,食落去仲有微微嘅八角香,真系食唔停呀。佢哋嘅豉油鸡都几大只,肉质嫩滑,唔会煮得太老,肉有多,咬落去好起劲,简直系啖啖肉,豉油调味又香,送饭简直一流。小炒王都落咗几多料,有韭菜,鱿鱼,大虾,小虾米,银针鱼,腰果等等,咸咸地,又香又好味。豆腐班腩煲就中中挺挺,其实同出面嘅餐厅都差唔多,正正常常。价钱嚟讲其实都算贵,呢几碟嘢就要280蚊接近三百蚊。一个月食一餐半餐真系够喇,咁既价钱我其实宁愿出去食一啲特别少少嘅西餐厅,可能都系同一个价。
豆腐班腩煲就中中挺挺,其实同出面嘅餐厅都差唔多,正正常常。
2021-12-04