2016-02-12 203 浏览
位于旺角既「一品烧」,专打串烧美食,价钱都几合理。蒜蓉烧扇贝: 非常惹味,蒜蓉味适中,扇贝好新鲜弹牙,值得一试!凉泮青瓜: 味道一般,咸咸地辣辣地,好特别。烧鸡腿肉串 : 鸡腿肉串用上酱汁去烧,食落去啖啖肉,食落好咬口,好满足。烧娃娃菜: 烤过既娃娃菜质感有D奇怪, 但系味道却清甜爽口,,加埋个烧烤汁都几好味。烧一口甜薯: 甜薯细细粒,好可爱,有名你叫,真系好甜好好味。烧粟米: 味道鲜甜多汁,可适价钱偏贵。饺子鸡翼: 鸡翼完全去骨,里面有D饺子既馅料,有少少蜜糖味,好香甜,令人吃得津津有味,值得一赞。玉子烧: 呢个玉子烧味道好特别,有别于平时食到既,质感比较干,亦都有点甜,卖相有D似烧菠萝。蒜蓉烧青口: 蒜蓉分量适中,青口够新鲜,如果青口大只D就更加好啦。蒜蓉烧生蚝: 生蚝可以拣蒜蓉烧又或者系芝士焗,唔食芝士既我地梗系拣用蒜蓉烧啦。蚝肥美多汁,烧得唔错,几好。花之丸: 芝之丸爽口弹牙,唔太咸,值得一赞。
位于旺角既「一品烧」,专打串烧美食,价钱都几合理。
蒜蓉烧扇贝
凉泮青瓜
凉泮青瓜: 味道一般,咸咸地辣辣地,好特别。
烧娃娃菜($12) + 烧鸡腿肉串 ($26)

烧一口甜薯
烧粟米
烧粟米: 味道鲜甜多汁,可适价钱偏贵。
饺子鸡翼
玉子烧
蒜蓉烧青口
蒜蓉烧生蚝
花之丸
花之丸: 芝之丸爽口弹牙,唔太咸,值得一赞。