2021-04-08
一直都好想去立鮨 食,难得今日黄昏经过路德围竟然唔算多人排,我即刻过去落单叫外卖返屋企慢慢叹~推介以下几款寿司:中吞拿鱼腩寿司吞拿鱼好新鲜,食落肉质香滑而啖啖鱼油鱼脂香气,拿鱼腩入口即溶。加上呢度嘅寿司系采用赤醋饭,比一般嘅饭带有点点酸醋味,唔使点好多酱油已经够味,真系将味觉再提升北海道带子寿司带子都几大只和厚肉,而且由于带子都够新鲜,鲜甜味在口内发放,好幸福三文鱼寿司对比起其他寿司中规中矩,但讲真系胜价比已系好高,平日出面嘅平价外带寿司都接近呢个价钱,而且立酯嘅鱼生真系好新鲜,食到鱼嘅本身鲜味珍宝赤虾寿司必叫之选!赤虾除咗新鲜真系好巨型,啖啖肉,好美味外卖手卷都非常抵食,由十几蚊已有交易~ 我最爱海胆手卷,海胆十分鲜甜美味,无腥味,而且份量都好多,加上赤醋饭,真系用平民价钱就食到高质寿司立鮨就系解立食寿司,但呢间荃湾分店冇分于其他分店,店𥚃面系设有坐位,我见到啲坐位都坐得舒服,可以恨慢系度叹高质寿司。如果唔想外卖嘅朋友,就记得早啲嚟摞位啦~扬扬整体评分:9/10扬扬环境评分:8/10扬扬味道评分:9/10扬扬服务评分:8/10扬扬抵食程度:9/10扬扬返食机会:9/10
推介以下几款寿司:
中吞拿鱼腩寿司
北海道带子寿司
三文鱼寿司
珍宝赤虾寿司
必叫之选!赤虾除咗新鲜真系好巨型,啖啖肉,好美味
扬扬整体评分:9/10
扬扬环境评分:8/10