2017-10-15
今日同朋友经过太子见到呢间好似茶记,但又食西餐既餐厅,而且见到d set lunch咁平,就决定入去试下啦。原本想一人一个set lunch,但见到墙上呢幅画同旧芝士,就问下店员系咩黎。原来系芝士牛扒,作为牛肉同芝士fans既我决定比多少少钱试一试!先黎左一个餐汤,冇咩特别,一般西餐厅既忌廉汤味道。到主菜方面,朋友就要左set lunch既鸭胸香草酱意粉,一黎到觉得好抵食,真系好大碟!意粉布满鸭胸,意粉又唔会过淋,香草酱同榄榄油好香浓,包住每一条意粉,系高级西餐厅既味道。等左15分钟之后,我期待既芝士牛扒都到喇!厨房煎好左牛扒之后,店员会喺出面即刻将一大旧芝士加热烧溶,然后拨去牛扒上面。烧既时候成间铺都闻到好香芝士味!一黎到有2大旧充满肉汁既牛排,煎得岩岩好,完全唔需要酱汁都好够味。加埋咸咸地又烧到脆脆的芝士,真系好好食呀!除左主角牛排之外,伴菜炒菇都出奇地好味,唔会炒到出哂水,又够调味。炸到好脆既薯角系厚肉个种,够哂饱肚呀!本身个餐仲有雪糕送,但实在太饱喇所以冇要到。总括黎讲真系冇谂过细细间铺,用咁抵既价钱有咁高质既西餐,好大既惊喜!
而且见到d set lunch咁平,就决定入去试下啦。
作为牛肉同芝士fans既我决定比多少少钱试一试!
先黎左一个餐汤,冇咩特别,一般西餐厅既忌廉汤味道。
鸭胸香草酱意粉
等左15分钟之后,我期待既芝士牛扒都到喇!
烧既时候成间铺都闻到好香芝士味!
芝士牛扒
加埋咸咸地又烧到脆脆的芝士,真系好好食呀!
芝士牛扒
炸到好脆既薯角系厚肉个种,够哂饱肚呀!
本身个餐仲有雪糕送,但实在太饱喇所以冇要到。