2018-03-06 106 浏览
同成家人一齐食饭,首选都系食返中餐小菜今日去开铜锣湾,见呢间忠记位置几方便,就决定入去试下,点知好味之余价钱仲想当抵食!我地分别叫左醉鸡,炸鲜鱿,姜葱桶蚝同海皇豆腐煲首先黎嘅系醉鸡因为屋企有上海人所以一向对上海菜要求会较高,而呢道醉鸡对我黎讲都系于标准之上,相当唔错醉鸡系已经去左骨,食落非常滑嫩,带住阵阵酒香,不重不淡,非常唔错炸鲜鱿炸得非常香口,鲜鱿鲜味唔重,但系生熟度刚好,唔会太硬,爽口弹牙姜葱桶蚝系我呢餐嘅至爱蚝嘅数量唔算太多,刚好5只,但系胜系桶蚝,肥美够大只够新鲜用铁板煎至刚熟,姜葱嘅香味刚好盖过蚝嘅腥味,酱汁调味够惹味,食落既香口又鲜美海皇豆腐煲亦都唔错,入面除左豆腐外,仲有虾同海鲜,热辣辣一整煲,惹味之余又足料最后有甜品食,汤丸嘅姜汁几令人惊喜,整体黎讲都系令人满意嘅一餐
同成家人一齐食饭,首选都系食返中餐小菜

我地分别叫左醉鸡,炸鲜鱿,姜葱桶蚝同海皇豆腐煲

首先黎嘅系醉鸡

姜葱桶蚝系我呢餐嘅至爱