2019-06-12
呢排食得浓味野多,又打边炉又烧烤又啤酒咁,搅到爆晒疮,又唔健康,今日决定食清啲,我同妈子就决定帮衬唐记包点。到步后,笑容亲切的姐姐问我食乜,由于真系好肚饿好肚饿,叫左排骨饭,北菇滑鸡饭,烧卖,金钱牛肚,两个菜肉包,同一支豆浆,直头叫到忘我境界。姐姐同我讲左句94个半啊多谢,我打左个突,下意识问左句:几钱话?姐姐重覆94个半。我嗌咁多野都系94个半?睇黎我真系好耐无食唐记,平到你唔信,抵!讲下啲蒸饭先,无论排骨饭同蒸鸡饭份量都好足够,饭粒粒粒分明,唔会痴埋一旧旧,滑鸡真系好嫩滑,味道亦岩岩好。排骨有肉味得黎又唔会太软身有咬口,相当唔错。仲有足够既菜底,真系够晒健康。而且只系卖紧22蚊,系22蚊啊。牛肚,出面好多酒楼已经系俾草肚,因为金钱肚贵好多,而唐既金钱肚竟然只系卖15蚊,份量唔会俾酒楼少,而且味道唔错,实在难得。烧卖亦都系15蚊,大大粒,肉味鲜美。最后紧系唔少得唐记既招牌菜肉包,味道不变,价钱亦都不变,6蚊个菜肉包而且系好食既系香港真系好好好好好难揾。而家香港想用100蚊内食到咁好咁多既晚餐已经好难,但唐记包点仍然做到,唔只价钱抵,仲抵赞
烧卖亦都系15蚊,大大粒,肉味鲜美。