2024-12-03 118 浏览
平时通常都系喺自己屋企附近嘅商场度饮茶咁啱同Daddy Mammy出去土瓜湾行街见到有间酒楼就入左去叹杯茶🫖食个包🥢先呢度个环境都好宽敞舒适我哋一坐就坐咗两个钟😂蜂巢芋角好耐无食过咁好食既芋角啦🤤大大粒胀卜卜既芋角,外层脆卜卜,个皮好薄,里面劲多馅😍 芋蓉+ 肉碎🤤口感十足山竹紫薯流心球山竹造型劲得意,外脆内软,配埋里面既奶黄馅,啱哂我银湖百花酿鱼肚系鱼肚同虾滑嘅配搭,虾滑爽口弹牙,鱼肚软绵绵吸晒啲汁,入味但唔会过咸红菜头带子饺因为系红菜头嘅关系,个皮系红色嘅,个皮做得超薄超软熟,个馅劲足料,名符其实皮薄馅靓👍一口鲍鱼烧卖即叫即蒸,大大粒嘅烧卖上面有粒鲍鱼,打卡一流📸大良脆鲜奶呢个做甜品一流,外层炸得金黄色,但食落一啲都唔油腻👍外面一层薄薄嘅炸皮,包住里面嫩滑既鲜奶,外脆内软既口感,加埋淡淡既奶香味,我一个食哂4条都得🤭陈皮牛肉球呢个味道正常发挥乳鸽(1只)皮脆肉嫰,唔错见到有个晚饭皇牌「炭香窑烧鸡套餐」,只需$238就包一只窑烧鸡+一款精选小菜,窑烧鸡仲系新鲜即叫即做,而小菜亦有8款可以拣😍性价比咁高,等我下次揾一晚再黎试下先得🤭盈苑海鲜酒家📍土瓜湾马头角道33号欣荣商场1楼101号
平时通常都系喺自己屋企附近嘅商场度饮茶
咁啱同Daddy Mammy出去土瓜湾行街
见到有间酒楼就入左去叹杯茶🫖食个包🥢先
呢度个环境都好宽敞舒适
我哋一坐就坐咗两个钟😂

蜂巢芋角

山竹紫薯流心球
山竹造型劲得意,外脆内软,配埋里面既奶黄馅,啱哂我

银湖百花酿鱼肚

红菜头带子饺

一口鲍鱼烧卖
即叫即蒸,大大粒嘅烧卖上面有粒鲍鱼,打卡一流📸

大良脆鲜奶

陈皮牛肉球