2018-04-22 322 浏览
难得过海黎到观塘,梗系要食好啲先对得住自己喇!带左家姐去食Season Plus,因为佢同我一样最钟意就系食生蚝同海鲜!先拣左几款生蚝,有爱尔兰石蚝,好肥美大只呀,又鲜甜!之后就法国吉拉多生蚝,稍为瘦过爱尔兰少少,而且海水味好似重啲,都系新鲜好味!美国中码生蚝话就话中码,但都几大只㖞!反而4只南非生蚝就比较参差,同埋味道普通!跟住黎左客加拿大海胆刺身,一向都钟意加拿大嘅海胆,因为好甜好厚肉,果然一客里面𠮶两件海胆刺身,真系好好食,好甜呀!然后又叫左个巴马火腿盘,有三种火腿,包括帕尔马火腿,伊比利火腿同莎乐美肠!三种火腿都咸香十足,肥瘦均匀,愈食愈上瘾!咁少野食梗系唔够喇,加多左个海鲜拼盘,再散叫左日本矶煮鲍鱼同加拿大翡翠螺!呢盘海鲜真系夸张地大同抵食,足足一只龙虾,啖啖肉又新鲜!加上好多蚬同青口,只只有肉又肥!螺肉同虾肉又系好结实,好爽口!相比下,鲍鱼就比较un!最后叫多只芝士黑松露焗大蘑菇,一上枱劲香嘅黑松露味,加埋拉丝芝士,而且大蘑菇烧完都仲好多汁,真系好味到极呀!本身我地未到七点去到,得几枱客,到我地八点几望一望时,几乎全场就爆客,真系唔难理解,因为价钱平民,食物质素又掂,自然多

本身我地未到七点去到,得几枱客,到我地八点几望一望时,几乎全场就爆客,真系唔难理解,因为价钱平民,食物质素又掂,自然多人黎食架喇!