2024-08-08
感受到奥运热烈嘅气氛,未能即刻去到法国就不如食吓法国餐啦。Odelice!系一间平民价钱,但系高质享受嘅法国餐厅,入咗去装修,感觉,侍应嘅服务都有巴黎嘅情怀。今次拣咗二人set Dinner。拣咗一个头盘,两个主菜同一份甜品。落order后就会有忌廉汤同埋法包先打开味蕾法式点心拼盘😍大推点心拼盘入边有黑松露丸子,柠檬蟹肉挞,新鲜嘅萝卜仔点嘅汁系蕃茄蓉,仲有个蔬菜蛋挞。最令人惊为天地嘅系个柠檬蟹肉挞,好清新,蟹肉好足料,一啖一个追住嚟食,而且黑松露丸子,黑松露味好浓郁,一啲都唔肥腻架。蟹肉意粉上面非常多蟹肉,而且意粉弹牙,因为白汁嘅关系份量啱啱好,不过蟹肉系有少少红辣椒同埋有少少壳呢一样大家要留意哦。香橙油封鸭腿呢个又系惊为天人,睇落去鸭腿原只非常之整齐,但系一切落去已经骨肉分离仲有香橙皮非常之解腻,配上松露和油封薯仔。法式苹果挞话咁快去到尾声啦,法式苹果挞香甜好重苹果味,为着完美的一餐画上句号。环境餐点非常之完美,而且服务态度好好,倾吓偈食吓嘢又系一个完美的晚上。见到隔离枱朋友庆祝生日,仲有火焰灯酒可丽饼。我哋睇住表演咁,好enjoy啊!下次过嚟叹返两杯先!
落order后就会有忌廉汤同埋法包先打开味蕾
法式点心拼盘😍大推
蟹肉意粉
香橙油封鸭腿
法式苹果挞
见到隔离枱朋友庆祝生日,仲有火焰灯酒可丽饼。
我哋睇住表演咁,好enjoy啊!
下次过嚟叹返两杯先!