2018-05-24
热辣辣,最岩做咩?紧系打边炉啦!星期五果然好多人,好彩朋友一早预约左来一锅,所以我地可以即时入席。星期五总系想放肆自己,食好d,所以我地叫左个晚市海鲜火锅套餐,海鲜跟人数上,而其他配料任食,饮品任饮。饮品方面,除左有汽水同韩国饮品外,估吾到重有红酒、白酒,好多选择!连酱料都吾少选择,店员会拎黎枱面比我地。落左单5分钟左右,我地去拎饮品,汤底已经黎左。再等汤滚起,海鲜都黎埋,时间真系夹到岩岩好!吾知店员系咪set左timer?因为我同朋友吾食得辣,所以叫左妈妈牌既花胶螺头鸡锅做汤底。汤滚个阵已经嗅到平时妈咪煲汤阵香味!本来以为只得清汤,点知有齐花胶、螺头、鸡同猪骨,真系足料!好彩海鲜黎得快,吾系我地等吾切。海鲜盘摆到一只船咁,好特别,重有冰镇。如果客人未食海鲜住,可以保持新鲜,非常贴心。海鲜船有鲍鱼、扇贝、象拔蚌、大虾、贵妃蚌、青口等等,非常吸引。果然冇令我失望,海鲜几新鲜,处理得吾错,所以食落冇沙。我最钟意系象拔蚌,好大只,又弹牙。而朋友最爱扇贝,肉质饱满,又鲜甜。点会净系食海鲜,重有其他配料同手工丸类。手工墨鱼丸确实吾错,好有口感。而流心牛肉芝士丸,食个阵真系吓一吓。本来以为普通丸类
连酱料都吾少选择,店员会拎黎枱面比我地。
点会净系食海鲜,重有其他配料同手工丸类。手工墨鱼丸确实吾错,好有口感。而流心牛肉芝士丸,食个阵真系吓一吓。本来以为普通丸类,点知系口一咬,芝士就爆出黎。正!突如其来既惊喜!
每2个人可以叫一碟肉类,有手切安格斯牛颈脊同西班牙黑豚肉拣。但我同朋友都钟意打边炉食牛,所以叫左前者,肥牛色泽鲜红,牛味浓,令我同朋友好满意。
平时打边炉最惊冇鱼皮同炸响铃,点知咁大份上,可以大大啖食,吾留口。
卖单个阵,重有即叫即整既朱古力心太软,实左太正!重有85折!本身重谂住同朋友再食甜品,估吾到打边炉会有,大赞!今餐我同朋友食到捧住个肚出去。下次想打边炉会再黎过!